Waarom kiezen voor slimme verlichting in je tuin?

Voordelen van slimme verlichting in je tuin

1. Energie-efficiënt

Een van de belangrijkste voordelen van slimme verlichting is de energie-efficiëntie ervan. Traditionele buitenverlichting kan een aanzienlijke hoeveelheid energie verbruiken, wat leidt tot hogere elektriciteitsrekeningen. Slimme verlichting maakt daarentegen gebruik van LED lampen, die energiezuinig zijn. Bovendien kunnen slimme verlichtingssystemen worden geprogrammeerd om automatisch in en uit te schakelen, zodat er geen energie wordt verspild wanneer de verlichting niet nodig is.

2. Aangepast aan jouw smaak

Met slimme verlichting kan je je tuinverlichting aanpassen aan je wensen, voorkeuren en behoeften. Met een slim verlichtingssysteem kan je de helderheid, de kleur en de tijden van de verlichting regelen. Dit betekent dat je verschillende stemmingen en sferen in je tuin kan creëren, afhankelijk van de gelegenheid, het moment van de dag of je persoonlijke voorkeuren. Je kan zo bijvoorbeeld een romantische sfeer creëren met warme, schemerige verlichting of een levendige sfeer met heldere, kleurrijke verlichting. Experimenteer met verschillende kleuren en helderheden!

3. Gebruiksgemak

Een ander voordeel van slimme verlichting is het gemak dat het biedt. Met een slim verlichtingssysteem kan je je tuinverlichting overal bedienen met je smartphone of tablet. Zo kan je je verlichting in- en uitschakelen, de helderheid aanpassen of de kleur veranderen zonder naar buiten te gaan. Dit kan bijzonder handig zijn wanneer je niet thuis bent en de indruk wilt wekken dat er iemand is of wanneer je je tuin wilt voorbereiden op een gezellige samenkomst zonder naar buiten te hoeven gaan.

Wist je trouwens dat je geen bluetooth of wifi nodig hebt tot achter in je tuin? Slimme lampen bevatten een mesh-technologie, waardoor ze met elkaar communiceren, ongeacht of ze verbonden zijn met jouw netwerkverbinding. Meer weten? Ontdek hier alles over mesh-netwerken.

4. Veiligheid

Slimme verlichting kan ook de veiligheid van je tuin op punt zetten. Door paden, trappen en andere potentiële gevaren te verlichten, kan je de kans op ongelukken verkleinen. Bovendien kan een goed verlichte tuin potentiële indringers afschrikken, omdat het voor hen moeilijker wordt zich te verbergen en onopgemerkt te blijven. Met slimme verlichting kan je ook bewegingssensoren instellen die de verlichting inschakelen wanneer beweging wordt gedetecteerd, waardoor de veiligheid van je buitenruimte verder wordt verbeterd.

5. Verhoogde eigendomswaarde

Investeren in slimme verlichting voor je tuin kan ook de waarde van je woning verhogen. Een goed verlichte, mooi ontworpen tuin kan je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers, omdat het laat zien dat je aandacht en moeite hebt besteed aan het onderhouden en verbeteren van je buitenruimte. Bovendien kunnen de energie-efficiëntie en het gemak van slimme verlichting aantrekkelijk zijn voor milieubewuste en technisch onderlegde kopers.

Zo begin je aan slimme verlichting in je tuinZo begin je aan slimme verlichting in je tuin

Hoe begin je met slimme verlichting in je tuin?

Een idee hebben van welke verlichting je nodig hebt en welke plekken je het vaakst zal bezoeken in je tuin, is cruciaal. Meer informatie nodig over dit lichtplan en hoe je dit aanpakt? Lees dan zeker deze blog. Wil je graag meer informatie over IP-waardes en wat je best kiest? Dan kan je hier alle nodige informatie vinden.

Nu je de plekken gekozen hebt, is het grootste werk voorbij. Je installeert slimme verlichting op dezelfde manier als gewone verlichting. Niets moeilijks aan dus!

Wanneer je verlichting geïnstalleerd is, kan je de elektriciteit weer aanzetten en je lampen aanschakelen. Ze zijn nu klaar om verbonden te worden met de HomeControl app. Volg de instructies op je scherm, geef je armaturen een herkenbare naam, en stel de lichthelderheid en/of -kleur in. Is alles in orde in de app? Dan kan je ook je afstandsbediening connecteren met de applicatie en via deze weg de lampen die je wil kunnen bedienen met de afstandsbediening selecteren.

Al verlichting in je tuin aanwezig, maar wil je toch graag slim werken?

Heb je al armaturen in je tuin, maar wil je toch graag slim met je licht omspringen? Dan kan voor armaturen met vervangbare lichtbron kiezen voor een slimme Connect Z lichtbron. Deze draai je simpelweg in, dan connecteer je hem met de app en afstandsbediening en klaar!

Bedankt voor het lezen van onze blog! Hopelijk heb je antwoorden gevonden op al je vragen. Als dit niet het geval is, mag je ons altijd contacteren. Verdere informatie over slimme verlichting, vind je hier. Of kijk hier voor concrete tips over do’s en don’ts van buitenverlichting.