Geel in je interieur: breng het zonnetje in huis!

Waarom geel in je interieur?

Geel is een primaire kleur die bij ons veel gevoelens oproept van gezelligheid en vrolijkheid. Het is een energieke en veelzijdige kleur die je kan gebruiken voor verschillende stijlen en om verschillende effecten te verkrijgen. Geel kent namelijk een breed spectrum aan tinten, variërend van zacht pastelgeel en helder citroengeel tot het diepere okergeel. Het is daarmee meteen ook de ideale kleur voor fans van kleurrijke huisdecoratie.

Hoe geel combineren in je interieur?

Je kan kiezen voor een volledig gele muur, of voor kleine accenten in het geel, zoals een deel van je muur of kleuraccenten met gele decoratie. Fel citroengeel is een sterke kleur die mooi past in een hal, woonkamer of eetkamer. Voor een slaapkamer is pastelgeel of okergeel meer geschikt, omdat deze tinten rustgevender zijn.

Is geel toch niet volledig jouw ding? Dan kan je deze kleur vervangen door goud. Beide kleuren brengen warmte en gezelligheid in je interieur, maar goudkleur is iets subtieler en oogt luxueuzer waar geel vrolijkheid met zich meebrengt.

Pop of colour

Door geel met grijs te combineren, verkrijg je een perfecte balans tussen de warmte en energie van de gele kleur met de koele, kalmerende effecten van de grijze. Dit contrast zorgt voor een interessante dieptewerking in je ruimte en zorgt voor gezelligheid en finesse. Je kan kiezen voor zowel een zacht geel met lichter grijs, of mosterdgeel met donker antracietgrijs. Gele woonaccessoires zijn hier helemaal op hun plek.

Pop of colour: grijs en geelPop of colour: grijs en geel

Royale combo

Combineer geel met blauw voor een frisse, levendige sfeer. Deze twee kleuren zijn complementerend en zorgen voor de perfecte combinatie tussen warm en koud. Je kan kiezen voor lichtblauw (om de lucht en de zon na te bootsen), turquoise of kobaltblauw. The sky is the limit - letterlijk! Blauw en geel zijn ideale kleuren voor ruimtes waar je creativiteit en positiviteit wil aanmoedigen, zoals een speelkamer voor de kinderen bijvoorbeeld. Ook hier kan je kiezen voor pastelgeel tot okergeel decor.

Royale combo: blauw en geelRoyale combo: blauw en geel

Moderne gezelligheid

Voor een frisse, luchtige kleurcombinatie kan je gele accenten toevoegen in een wit interieur. Dit duo zorgt voor een lichte sfeer en geeft het gevoel dat je ruimte groot en open is. In een wit interieur gaat de gele kleur de hoofdrol spelen, wat warmte toevoegt zonder alom aanwezig te zijn. Voor een subtieler effect, kan je een zacht pastelgeel kiezen. Voor een meer modern effect kan je een helder citroengeel gebruiken dat in het oog springt.

Moderne gezelligheid: geel en wit interieurModerne gezelligheid: geel en wit interieur

Retro

Terug naar de vrolijkheid van de jaren ’50 of ’70 door mosterdgeel te combineren met oranje tinten en donkerbruin hout. Of werk met mosgroen als tegenhanger voor het felle geel. Werk af met gouden accenten zoals een messing hanglamp en met een behang in kleurrijke patronen. Haal gerbera’s of zonnebloemen in huis en plaats ze in een sepiakleurige glazen vaas als finishing touch!

Retro interieur: geel, oranje en bruinRetro interieur: geel, oranje en bruin

New Retro

De retro interieurs zijn helemaal terug van weggeweest en hebben een modern accent gekregen. Met de New Retro trend combineren we nostalgisch charme uit de jaren ’60, ’70 en ’80 met futuristische flair. Gebruik gewaagde kleuren, unieke vormen en veel accessoires om een levendige sfeer te verkrijgen in je interieur. Kleuren als paars, oranje en blauw vormen samen met geel een prachtig kleurenpallet.

New retro interieur: felle kleurenNew retro interieur: felle kleuren

Boho

Denk jij bij bohemian vooral aan groen? Dat is begrijpelijk. Maar wist je dat pastelgeel zich uitstekend leent aan een boho interieur? In combinatie met hout, riet of rotan en blauwe en groene tinten werkt pastelgeel namelijk verzachtend en zorgt het voor een luchtig element in de ruimte.

Bohemian interieur: pastelgeel met groen en blauwBohemian interieur: pastelgeel met groen en blauw

Ben jij ook helemaal zot van deze veelzijdige kleur? Dan zien wij graag jouw vernieuwde interieur op Instagram terug, tag ons @eglo.belgium! Toch op zoek naar een andere kleur voor je interieur? Dan vind je hieronder meer inspiratie.