Top 5 outdoor wandlampen

Nummer 1: Alamonte 1

De Alamonte 1 is een klassieke wandlamp die in geen enkele tuin misstaat. Hij is gemaakt van zwart staal en transparant glas. Een voordeel van dit armatuur is dat de lichtbron vervangbaar is. Je kan dus wanneer je lamp stuk gaat, gewoon een nieuwe E27-lichtbron aankopen. En dan kan je weer een aantal jaren verder! Het armatuur heeft beschermingswaarde IP44, en is dus spatwaterdicht.

Nummer 2: Calpino

Op de tweede plaats vinden we de Calpino wandlamp terug. De Calpino is een kubusvormig armatuur van aluminium in antracietkleur. De geïntegreerde LED lichtbronnen zijn niet vervangbaar, maar wel verstelbaar. Je kan dus de verlichtingshoek van de twee LEDS (bovenaan en onderaan) naar wens aanpassen om een mooi lichtspel te krijgen op je buitenmuur. Hij heeft beschermingswaarde IP54 en kan dus zonder problemen in de regen hangen.

Nummer 3: Melgoa

De Melgoa wandlamp is een klassiek armatuur dat doet denken aan een lantaarn. Net zoals de Alamonte 1 heeft Melgoa een vervangbare lichtbron . Draai een lamp met E27-fitting in, en je tuin zal gezellig verlicht worden. Deze wandlamp houdt een beetje afstand van je muur en schijnt in een schuine hoek. Hierdoor leent hij zich uitstekend voor gebruik aan terrassen. Hij heeft beschermingswaarde IP44 en is gemaakt van verzinkt zwart staal en transparant glas.

Nummer 4: Bovolone

Nummer vier op deze lijst is de Bovolone wandlamp. Hij is gemaakt van verzinkt zwart staal en transparant glas en heeft een vervangbare lichtbron. Toch is hij uniek, net door de vorm van lichtbron die het mooist bij hem past. Deze langwerpige E27-lichtbron met zichtbare filamenten in de vorm van kruisjes geeft je tuin meteen een vintage sfeer! Deze lichtbron is niet inbegrepen. Als beschermingswaarde heeft hij IP44.

Nummer 5: Riga 5

Last but not least, vinden we de Riga 5 terug op deze lijst. Deze wandlamp gemaakt van zwart roestvrij staal en een transparante glazen afdekking. Dit armatuur bevat een meegeleverde GU10-lichtbron die aangenaam warm wit licht schijnt en vervangbaar is. De Riga 5 heeft een ingebouwde bewegingssensor waardoor hij aanspringt wanneer beweging gedetecteerd wordt en het buiten schemert. Hierdoor springt hij dus enkel aan wanneer het echt nodig is en bespaar je energie. Doordat dit armatuur enkel neerwaarts schijnt, is dit een ideaal model voor indirecte verlichting op je gevel of buitenmuur. 

Zo, met deze lijst van populairste outdoor wandlampen kan je hopelijk al een stukje verder in je zoektocht naar de perfecte buitenverlichting. Lees zeker verder als je enkele tips over opritverlichting wenst. Of neem hier een kijkje als je advies wil over een lichtplan voor de tuin. Ben je er toch nog niet helemaal uit? Ontdek dan hier al onze tuinverlichting.