Wat is mesh-technologie?

Herkenbaar?

“Ik wil wel graag slimme verlichting in mijn tuin, die ik volledig kan automatiseren op mijn behoeften en die elke dag aanspringt wanneer het begint te schemeren. Maar wat een zonde, want mijn wifi-netwerk reikt niet tot het einde van mijn tuin… Net de laatste lamp zal ik niet kunnen bedienen!”

Fout gedacht! Elke Connect Z lichtbron of armatuur bevat namelijk mesh-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de slimme verlichting onderling 1 mesh-netwerk vormt dat met elkaar kan praten en commando’s kan doorgeven. Schakel jij via je smartphone je buitenverlichting uit? Dan zal de lamp het dichtst bij je huis de andere lampen communiceren om ook uit te schakelen. En dat allemaal in een fractie van seconde.

Je maximale bereik hangt dus niet af van je wifi- of bluetoothnetwerk, maar wel van de grootte van je mesh-netwerk. Hiervoor hebben je lampen enkel stroom nodig, en dus geen individuele verbinding met wifi of bluetooth. 

De voordelen

✅ Met elk Connect Z product dat je toevoegt, neemt het bereik en de betrouwbaarheid van het hele netwerk toe.

✅ Connect Z werkt via het Zigbee protocol, wat zorgt voor een sterke en stabiele verbinding over heel je huis en tuin.

✅ Je hoeft je geen zorgen te maken over het bereik van je internet- of bluetoothverbinding. Zelfs het verste hoekje van je oprit en je tuin verlicht je zonder problemen!

✅ Het netwerk is beveiligd en enkel toegankelijk voor degenen die op je account in de Home Control App kunnen inloggen. Andere personen kunnen je verlichting niet bedienen!

✅ De mesh-technologie reikt ver. Je hebt minimum om de 10m een Connect Z product nodig, zodat deze met elkaar kunnen communiceren.

✅ Er is geen centrale hub dat alle producten bedient. Het is een netwerk waarin alle producten onderling communiceren. Als er dus eentje weggehaald wordt of stuk gaat, blijft het systeem volledig werken. Hetzelfde geldt als er een product toegevoegd wordt.

Interesse in slimme verlichting? Hier vind je alles wat je moet weten over ons Connect Z gamma. Of ontdek hier de 7 voordelen van smart lampen.

Als je nog vragen hebt, aarzel niet om ons te contacteren! We helpen je graag verder.