Ontdek slimme verlichting met connect.z!

Maak sfeer met connect.z

Als er iets een grote impact heeft op de sfeer in je huis, dan is het wel verlichting. En net zoals je behoeften en activiteiten dagelijks veranderen, heb je ook andere lichtinstellingen nodig. Hiervoor biedt slimme verlichting dé perfecte oplossing. connect.z werkt met ZigBee 3.0 én bluetooth, waardoor je steeds werkt met een stabiele en veilige netwerkverbinding. Verder communiceren connect.z producten onderling met elkaar via mesh-technologie. Je hoeft dus niet te vrezen dat die ene lamp achteraan je tuin niet binnen je bluetooth- of wifi-bereik past. Deze lamp krijgt te horen van de anderen wat er moet gebeuren!

Leer hier meer over de werking van mesh-technologie.

Wittinten

Alle slimme verlichtingsproducten hebben minstens een regelbare witkleur. Dit wil zeggen dat je kan kiezen tussen 50.000 verschillende warme, neutrale en koele wittinten om de juiste sfeer te verkrijgen. Als je groenten snijdt aan de eettafel, heb je een koel wit nodig om je te concentreren. Maar tijdens het eten wil je dat het gezellig wordt aan de eettafel, en kies je snel en eenvoudig voor een warm wit licht boven de eettafel. 

Kleuren

Wanneer je slimme lamp naar keuze ook een RGB-logootje op de verpakking heeft, wil dit zeggen dat je ook kan kiezen tussen 16 miljoen verschillende kleuren licht. Van rood tot paars en alles er tussenin. Deze functie is ideaal om een unieke sfeer te creëren, helemaal hoe jij het wil. Bovendien hangen kleuren samen met bepaalde betekenissen en hebben ze onbewust invloed op je gemoedstoestand en gedragingen.

Ontdek hier welke kleur welke gemoedstoestand oproept.

Persoonlijke instellingen

Wil jij graag altijd jouw lievelingskleur rondom je hebben, maar is je partner meer fan van een warm witte verlichting? Geen probleem! Sla jouw en jouw partners favoriete instellingen op, en wissel tussen jullie voorkeuren met één druk op de knop – of maak verschillende groepen van verlichting zodat je allebei de juiste verlichting hebben op de plek waar je ’s avonds het liefst vertoeft.

Eenvoudige installatie

Misvattingen die vaak voorkomen zijn “slimme verlichting is moeilijk te installeren” of “dat kan ik niet zelf installeren, hoor”. Maar het tegendeel is echter waar. Je kan al instappen in de wereld van slim licht door 1 lichtbron te kopen en de gratis app te installeren. De lichtbron bevat namelijk alle technologie die je nodig hebt. Draai de lamp in. Koppel de lamp aan je app, en je kan aan de slag gaan! Het is niet nodig om extra schakelaars, nieuwe kabels of nieuwe armaturen te installeren. Connect.z lichtbronnen zijn beschikbaar in E27, E14 en GU10.

Ontdek de slimme lichtbronnen

Gemakkelijk uitbreidbaar

Ben je gestart met een of enkele lichtbronnen, en heb je de smaak te pakken? Dan kan je je netwerk van lampen eenvoudig uitbreiden. Installeer je nieuwe lichtbron of armatuur en voeg deze toe in je app. Nu heb je een netwerk aan slimme verlichting! Heb je twee lampen in dezelfde kamer die je graag samen zou bedienen? Groepeer dan deze lampen in de app, geef de nieuwe groep een naam (bijvoorbeeld: living) en geniet van het gemak van slimme verlichting. ’s Avonds doe je eenvoudig alle lampen in je living uit met één druk op de knop.

Hoe beginnen met slimme verlichting?

Je wil graag beginnen met slimme verlichting, maar je weet niet zeker hoe of wat. Of je wil graag een stapje verder gaan in je aanzet naar een slim huis, en hebt al een slimme lichtbron. Wat is dan de volgende stap?

Beginner

Wanneer je van 0 begint, kan het aanbod slimme verlichting nogal intimiderend overkomen. Weet dat je je huidige armaturen niet per se hoeft te vervangen, en dat je kan beginnen met een slimme lichtbron. Je kan kiezen of je deze lichtbron wil bedienen via de gratis app, of via een afstandsbediening. Als je liever het laatste hebt, dan koop je ook een afstandsbediening bij je lichtbron.

Draai de lichtbron in, installeer de app, koppel de lichtbron aan de app (en eventueel de afstandsbediening ook). Klaar! Genieten maar!

Geavanceerde gebruiker

Ben je begonnen met een slimme lichtbron en de afstandsbediening? Dan kan je kiezen om uit te breiden naar een sensor. Deze sensor plaats je eenvoudig binnen of buiten je huis (IP44) om je lampen te doen aanspringen wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Hierbij kan je instellen dat de lamp bijvoorbeeld niet bij daglicht hoeft aan te springen, maar enkel als het schemert of donker is. Verder kan je kiezen aan welke helderheid je lampen zullen aanspringen.

Expert gebruiker

Wanneer je alle know-how hebt over je slimme lichtbronnen, de app en alle accessoires, kan je naar de volgende stap voor je smart home. Stembediening! Koppel je slimme EGLO-producten aan je Google Smart Home of Amazon Alexa en zeg “lichten aan”. En dan… genieten van het gebruiksgemak van je slimme huis!

Heb je vragen over de installatie of is er iets niet duidelijk? Dan verwijzen we je graag naar onze FAQ met video’s en handleidingen waar alles stap voor stap wordt uitgelegd. Is het daarna nog steeds niet duidelijk? Neem dan contact op met onze klantendienst. Zij helpen je graag verder. Stap jij over op slimme verlichting?