7 voordelen van slimme verlichting

Wat is slimme verlichting?

Eerst en vooral: wat is slimme verlichting? Het gaat hier om slimme lichtbronnen of armaturen met technologie in. Die technologie stelt je in staat om het licht te bedienen. Of je je licht nu wil dimmen, helderder zetten, van kleur veranderen of automatisch wil laten uitspringen om middernacht. Dit gebeurt via Bluetooth, Zigbee 3.0 en Meshtechnologie, waardoor je al je lampen ten alle tijden kan bedienen, tenzij de stroom uitvalt. Ook de lampen achteraan in je tuin, die buiten bluetooth- en wifibereik vallen.

Voordeel 1: Comfort

Slimme lampen bedien je eenvoudig vanuit je zetel. Bijvoorbeeld via de afstandsbediening. Maar dankzij de Bluetooth- en Zigbee3.0 technologie koppel je de lampen ook gemakkelijk aan de Awox Home Control app, en bedien je je lampen via een widget op je smartphone of via de app. Tot slot kan je de slimme lampen koppelen aan je Amazon Alexa of Google Home om ze met je stem te bedienen. “Alexa, lichten uit…”.

Voordeel 2: Lichtkleur

Je kiest bij slimme verlichting zelf je lichtkleur en -helderheid. Zo zet je om te lezen, eenvoudig je licht wat helderder – of om te ontspannen, je licht wat warmer en gedimd. Heb je geen idee wat voor licht je wil? Dan kan je ook één van de vooringestelde scènes kiezen.

Voordeel 3: Routine

Vertrek je elke dag op hetzelfde uur van huis, en kom je op hetzelfde uur terug? Hoe gemakkelijk zou het dan zijn om in te stellen dat het licht automatisch uit- en weer aangaat. Stel timers in op bepaalde tijdstippen, en wordt bijvoorbeeld gewekt door licht dat stilletjes helderder wordt zoals een zonsopgang. En moest er dan toch iets veranderen aan je routine, dan pas je vanop afstand je timer of lichtstatus gewoonweg aan.

Voordeel 4: Energiezuinig

Alle slimme lampen zijn dimbaar, en gedimde lampen verbruiken minder dan lampen die op volle helderheid schijnen. Maar daarnaast kan je je lichtsysteem uitbreiden met behulp van een sensor. Plaats bijvoorbeeld een sensor in je tuin of hal, zodat het licht automatisch aanspringt wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Na een aantal minuten springt het licht weer uit, en zo is het licht enkel aan wanneer het nodig is. Bovendien zijn alle slimme lampen ook LED lampen.

Voordeel 5: Veiligheid

Met slimme verlichting geniet je ook van extra veiligheid. Niet enkel schrik je ongewenste gasten weg door licht in je tuin of huis te laten aanspringen, maar je kan ook een aanwezigheidssimulatie instellen wanneer je een periode niet thuis bent. Deze simulatie laat elke dag licht aanspringen op lichtjes verschillende momenten, zodat het voor een buitenstaander lijkt alsof er iemand thuis is.

Voordeel 6: Maak je bestaande armaturen slim

Je hoeft niet meteen volledig nieuwe armaturen te kopen en je oude weg te gooien. Onze connect.z lichtbronnen draai je in je bestaande armatuur, koppel je aan de app, en klaar! Je hebt nu slimme verlichting. De lichtbron bevat alle technologie die je nodig hebt. Geen nood om nieuwe kabels of schakelaars te laten installeren.

Voordeel 7: Grote keuze

En ben je toch je bestaande armaturen beu? Dan vind je in ons uitgebreide aanbod aan led panelen, plafondlampen, hanglampen, wandlampen en buitenverlichting vast wel iets dat bij jou past. En dat voor een betaalbare prijs! Neem zeker eens een kijkje in ons connect.z assortiment.

Hebben deze 7 voordelen van slimme verlichting jou kunnen overtuigen om voor een smart home te kiezen? Of heb je toch nog reservaties? Aarzel niet om ons te contacteren bij twijfels en vragen, we helpen je graag verder.