Kthimet

Raporto një ankesë | Dërgesë me defekt

Nëse nuk ju është dorëzuar siç duhet një artikull, mund të na raportoni për ndihmë të menjëhershme. Ju lutem na dërgoni një përshkrim të shkurtër dhe fotografi të artikullit nëpërmjet email-it duke klikuar butonin më poshtë. Ju lutem përfshini edhe numrin e artikullit, numrin tuaj të porosisë dhe numrin e faturës. Ju gjithashtu mund të specifikoni zgjidhjen tuaj të preferuar menjëherë në mënyrë që ajo mund të fillohet sa më shpejt të jetë e mundur. Ju pastaj do të merrni një e-mail nga ne me hapat e ardhshëm.

Kthimi i një artikulli

Për të garantuar një përpunim të shpejtë dhe të lehtë të kthimit, do ta vlerësonim nëse ndiqni udhëzimet më poshtë me kujdes. Regjistroni kthimin tuaj me ne me e-mail. Ju lutem futni numrin tuaj të porosisë dhe artikujt që do të kthehen këtu. Pastaj do t'ju dërgojmë një etiketë transporti me e-mail. Ju lutem paketoni mallrat në mënyrë të tillë që të mund t'i rezistojnë ngarkesës së kthimit pa dëme. Më së miri në paketimin origjinal të padëmtuar të transportit. Me mirësjellje ngjitni etiketën në kutinë e transportit në mënyrë që etiketa origjinale e transportit të mos mund të shihet më (ose më mirë akoma, për të hequr etiketën e transportit nëse është e nevojshme). Ju lutem sillni paketën në degën më të afërt të ofruesit të shërbimit të transportit , të paketuar plotësisht. Për fat të keq, nuk kemi asnjë ndikim në datën e marrjes.

Anulo porosinë | artikull

Pasi porosia juaj të jetë kontrolluar dhe anuluar me sukses, ju do të merrni një e-mail konfirmimi dhe departamenti ynë i kontabilitetit do të procedojë me rimbursimin/pagesën e nevojshme, cilado që të jetë e aplikueshme. Ne gjithmonë e përpunojmë porosinë tuaj të vlerësuar menjëherë në mënyrë që të jetë në gjendje t'ju ofrojë shërbimin e zakonshëm dhe kohën e shkurtër të dorëzimit. Nëse dorëzimi është tashmë në rrugën e saj në kohën e mesazhit tuaj dhe ju këmbëngulni në anullimin, ne nuk do të ishim në gjendje të mirëkuptojmë kërkesën e anulimit. Nëse dërgesa është dorëzuar tashmë, ne ju kërkojmë ta lini atë në paketimin e tij origjinal dhe të regjistroni kthimin duke përdorur udhëzimet për procesin e ankimit sipas pikës 1 "Raportoni një ankesë".