Trendkleur van 2023: lavendelpaars in je interieur!

Waarom paars?

Naast creativiteit en spiritualiteit wordt de kleur paars ook geassocieerd met luxe en intelligentie. Het is een kalmerende en inspirerende kleur die zowel een koele als warme sfeer in je huis kan brengen. Dit afhankelijk van de hoeveelheid rood en blauw er aanwezig zijn in de mengeling om paars te maken. Een paars interieur is uniek en tijdloos, maar ook als accentkleur is paars gedurfd en mooi te combineren met andere kleuren.

Hoe combineren?

Wanneer je hard paars in je interieur wil gebruiken, kies je beter voor een enkele muur of enkele accenten in je kamer. Zacht paars daarentegen kan je goed toepassen als muurkleur om een ontspannen sfeer te scheppen.

Complementaire lentekriebels

Om zachtheid en comfort op te roepen, kan je helder paars met de complementaire kleur okergeel combineren. Deze warme combinatie zorgt voor een uitnodigende sfeer en brengt het zonnetje in huis. Deze kleurencombinatie staat mooi in een eenvoudig of modern interieur.

Tip: als geel iets te gewaagd is voor jou, kan je dit ook vervangen door messing. Deze populaire goudtint combineert mooi met paars en brengt luxe met zich mee.

Trendkleur van 2023: lavendelpaars in je interieur - Complementair geel en paarsTrendkleur van 2023: lavendelpaars in je interieur - Complementair geel en paars

Landelijk chic

Combineer paars met wit om de elegantie van het paars in de verf te zetten. Zeker in donkere kamers kan je met wit en paars meer licht binnen brengen. Ook kan je neutrale tinten zoals beige of grijs gebruiken om expressieve accenten te leggen.

Trendkleur van 2023: lavendelpaars in je interieur - landelijk chic Trendkleur van 2023: lavendelpaars in je interieur - landelijk chic

Gewaagde tinten

Ben je wel fan van een gewaagde kleurencombinatie in je huis? Dan kan je paars combineren met groen of blauw. Hierbij hoeft paars niet per se de basiskleur te zijn, maar kan je deze ook inzetten als accentkleur. Verder kan je ook planten gebruiken om de groene kleur door te trekken in het interieur.

Trendkleur van 2023: lavendelpaars in je interieur - gewaagde tintenTrendkleur van 2023: lavendelpaars in je interieur - gewaagde tinten

Modern neutraal

Om het geheel wat neutraler te houden, kan je als basiskleur kiezen voor wit, bruin, zwart of grijs. Als accentkleur kan je dan kiezen voor een royaal donkerpaars, bijvoorbeeld als zetel of als decoratie. Zo kan je ook zachte materialen met strakke moderne lijnen combineren om het geheel zachter en uitnodigend te maken.

Trendkleur van 2023: lavendelpaars in je interieur - modern neutraalTrendkleur van 2023: lavendelpaars in je interieur - modern neutraal

Heb je ideeën opgedaan en zal je volgende aankoop een paarse verfpot zijn? Aarzel dan zeker niet om ons het eindresultaat door te sturen. Wij zijn heel benieuwd! Of ben je toch eerder voor een blauw, oranje, wit of goud interieur?