Interieurtrend 2023: aardetinten

Waarom aardetinten?

De term aardetinten verwijst naar kleuren die voorkomen in de natuur. Hieronder vallen alle natuurlijke kleuren: bruin, geel, oranje, rood, beige, groen, enzovoort. Ook om de warme natuurtinten zoals terracotta, roestbruin en oranjeroze kan je niet heen kijken momenteel. En de reden hiervoor is logisch: de natuur geeft ons rust, warmte en ontspanning.

Hoe combineren?

Natuurlijke kleurtinten passen bij elk interieur, ongeacht de stijl. De vele opties maken dit kleurenpallet dan ook zo aantrekkelijk. Of je nu natuurlijke tinten met elkaar combineert of een felle trendkleur mixt enkele aardse accenten, het is helemaal jouw eigen keuze!

Ton-sur-ton

Wanneer je verschillende tonen van dezelfde kleur kiest die je in je hele interieur terug laat komen, spreekt men van ton-sur-ton. De mix van lichte, medium en donkere nuances van dezelfde kleur zorgt voor een stijlvol en verrassend interieur. Een houten vloer kan in deze combinatie niet ontbreken!

Ton-sur-ton aardetinten zandkleurTon-sur-ton aardetinten zandkleur

Golden combo

Aardetinten combineren mooi met goud en lichtroze tinten. Een combinatie van deze drie is dan ook alsof je binnenstapt in een interieurmagazine. Het goud zorgt voor warme invloeden en roze voor vrolijke kleuraccenten.

Golden combo: aardetinten goud en rozeGolden combo: aardetinten goud en roze

Contrast

Een contrast vormen met de lichtere aardetinten kan met donkergrijs, blauw of zwart. Het lichte contrasteert met het donkere, maar het vult elkaar ook aan. Een combinatie als deze is interessant en nog steeds rustgevend.

Contrast: aardetinten met zwartContrast: aardetinten met zwart

Intieme sfeer

Donkere aardetinten in je interieur zorgen voor een intieme sfeer. De donkere elementen worden verzacht door de warmte van de aardetinten, wat zorgt voor harmonie. Zeker voor een woonkamer waarbij je voornamelijk sfeerverlichting gebruikt, is dit een geslaagde keuze.

Warm en gezellig: intieme sfeer aardetintenWarm en gezellig: intieme sfeer aardetinten

Scandinavische gezelligheid

Het frisse Scandinavische interieur met veel wit kan warmer en huislijker gemaakt worden door aardetinten toe te voegen. Een gebroken wit, beige of taupe kan de sfeer al helemaal doen omslaan en oogt zachter. Dit terwijl het geheel licht en minimalistisch blijft.

Scandinavische gezelligheid: aardetintenScandinavische gezelligheid: aardetinten

Extra tip: laat bij natuurlijke interieurs de kamerplanten niet achterwege. Ze maken ieder interieur compleet en brengen zonder moeite natuurlijke accenten in huis. Een mooie bloempot in natuurlijke kleur of rieten mandje vervolledigen het geheel.

Heb je inspiratie opgedaan? Aarzel dan zeker niet om de resultaten van je nieuwe interieur of verlichting met ons te delen! Wil je graag meer informatie over het inrichten van een blauw, goudkleurig, oranje of wit interieur – dat vind je in de links. Of lees hier alles over de interieurtrends van 2023!