Wit in je interieur: licht en luchtig!

Witte perfectie

De kleur wit wordt geassocieerd met zuiverheid, onschuld en reinheid. In interieurs oogt deze kleur heel netjes en modern. Wit geeft een luchtige indruk, omdat het zonlicht reflecteert. In het kort geldt: hoe meer wit in je interieur, hoe meer licht je creëert. Bovendien is wit een tijdloze kleur waar je jarenlang van kan genieten, die perfect te combineren is met (bijna) iedere interieurstijl.

Hoe combineren?

Een volledig wit interieur is niet iedereen zijn smaak. Om die reden geven we hieronder wat tips over hoe je wit kan combineren en een gezellig interieur kan verkrijgen waarbij wit nog steeds de hoofdkleur is.

Contrast

Combineer wit met zwart om voor een contrast in je interieur te zorgen. Zwart voegt dynamiek toe aan het anders eentonige wit, waardoor de ruimte strakheid en stoerheid uitstraalt! Ga hierbij voor een verhouding van ongeveer 20% zwart en 80% wit, om de witte kleur toch de hoofdrol te geven.

Tip: vind je het contrast tussen wit en zwart te groot? Dan kan je ook kiezen voor verschillende tinten grijs om een zachter contrast en een gelaagd interieur

Puur natuur

Voor een natuurlijke sfeer kies je best materialen als hout, rotan, linnen, jute of riet. Deze materialen en de beige kleur geven namelijk warmte en zachtheid aan een wit interieur. Denk bijvoorbeeld aan een houten parket, houten balken, schabben of meubels voor een portie instant gezelligheid. En een natuurlijke lamp kan dan natuurlijk ook niet missen!

Luxe uitstraling

Door combinatie van wit met interessante materialen zoals koper, messing of marmer zorg je voor een luxueus ogend interieur. Ook hier brengt een andere kleur of patroon warmte in het egaal witte interieur, en fungeert deze als eyecatcher!

Luxe wit marmer messingLuxe wit marmer messing

Tarbes hanglamp

Kleurrijke eenvoud

Naast het grote contrast dat zwart biedt, kan je ook kiezen voor een andere contrastkleur. Kies meubels of een accentmuur in je favoriete kleur om het volledig witte te doorbreken. Het voordeel: elke kleur past! Of je nu kiest voor een zachte pastelkleur of een donkerdere tint. Kies bijvoorbeeld voor blauw of groen om je interieur een unieke uitstraling te geven.

Toch liever wit achterwege laten en wat meer kleur in je interieur? Ontdek hier hoe je oranje, blauw of goud in je interieur verwerkt. Of ga naar onze inspiratiepagina om nog even rond te kijken en ideetjes op te doen!