Ovako nastaje vaša nova lampa : Zavirite iza kulisa

1. Stvaranje ideja : Misao se rađa

Naši menadžeri proizvodnje i dizajneri su uvijek u korak s vremenom i razni izvori ih inspirišu, nebitno da li to bile posjete sajmovima, praćenje tržišta ili praćenje i prikupljanje novih trendova u tehnologiji i dizajnu iz različitih životnih segmenata. Šta ima novo na području tehnologije? Kakav namještaj je moderan ove godine? Da li postoje nove tehnologije u svijetu rasvjete? Ovo su samo neka od pitanja koje postavljamo na početku razvoja, da bismo pronašli inovativan dizajn i odgovarajuću tehnologiju. A na umu nam je uvijek cilj kako oduševiti mušteriju.

2. Od skice do modela : Ručni rad

Ako vidimo potencijala u nekoj ideji onda prelazimo na akciju i nacrt postaje stvarnost. U našoj centrali u mjestu Pill u Tirolu nastaje prvi, ručno napravljeni model lampe, na kojem se radi sve dok nas oblik, boja i osvjetljenje ne oduševe. Menadžer proizvodnje, dizajner i inžinjer su uvijek uključeni u proces i svojim vještinama i iskustvom doprinose proizvodnji. Ako smo zadovoljni sa proizvodom onda treba sve izračunati i za vas napraviti atraktivnu cijenu proizvoda i najbolji omjer cijena.

3. Razvoj proizvoda : Nastajanje prototipa

Ručno proizvedeni i djelomično provizorni model sada mora biti tačno izdefiniran: Na jednoj od EGLO proizvodnih lokacija, po smjernicama Tirolskog odjela za razvoj, nastaje prva prava lampa. Stvaranje i kupovina svakog malog dijela se precizno definira, da bi se mogao standardizirati proces proizvodnje produkta. Da bi se to postiglo nekada se čak i konstruišu novi alati za proizvodnju.

Ova faza projekta se sastoji od kupovine, tehničkog razvoja, odjela za provjeru kvalitete i stvaranje prototipa u proizvodnom objektu. I tako nastaju prvi prototipi, testira se kvalitet lampe i optički se sve detaljno pregleda. Ako su ove prepreke savladane onda završetku projekta više ništa ne može stati na put i nova lampa će uskoro biti puštena u proizvodnju.

4. Skoro pa u radnjama : Početak serijske proizvodnje

Sada nastaje jedna lampa za drugom. Serijska proizvodnja se obavlja na lokacijama Kine, Mađarske ili Indije. Da bi svi naši noviteti na vrijeme stigli na termin početka prodaje, potrebno je dobro isplanirati cijeli proces proizvodnje i dostave.

Nakon prosječno 9 mjeseci naše lampe se nalaze u radnjama i tada kod nas i kod naših brojnih partnera možete naći naše proizvode. I ko zna, možda jedna od naših ideja stigne u vaš dom!