Zaštita podataka

Sledeći uslovi i objašnjenja važe za posetu i pozivanje veb lokacija kompanije Eglo Leuchten GmbH, Heiligkreuz 22, A-6136 Pill, Austrija, telefon: +43 5242 6996 0, faks: +43 5242 6996 938, info@eglo.com (u daljem tekstu takođe: „EGLO“).

Uslovi korišćenja, zaštita podataka

Uslovi upotrebe

Sav sadržaj veb lokacija EGLO, posebno bilo koji tekst, slika, grafika, logotipi, brendovi, obrazac (dizajn) ili drugi elementi i podaci („EGLO-IP“) vlasništvo su kompanije Eglo Leuchten GmbH ili se koriste na prihvatljiv način za reprodukciju na veb lokaciji.

EGLO je nosilac prava na EGLO-IP. Bez izričitog pismenog pristanka kompanije EGLO, upotreba van zakonski potrebnog okvira nije dozvoljena. Konkretno, upotreba EGLO-IP u komercijalne svrhe ili reprodukcija, objavljivanje, uređivanje ili obrada EGLO-IP nije dozvoljena.

Izričito napominjemo da sadržaj veb lokacija EGLO, sa izuzetkom sadržaja portala za dilere, nije ponuda za zaključivanje pravnog posla.

Odgovornost

EGLO ne preuzima nikakvu odgovornost za tačnost, validnost i kompletnost sadržaja veb stranica i pružaće sadržaj bez ikakvih garancija. Sadržaj i informacije se stoga ne daju obavezno, posebno bez nuđenja garancija o dostupnosti ili svojstvima proizvoda.

EGLO neće snositi nikakvu odgovornost za štetu nastalu zbog pristupa ili nedostatka pristupa veb lokaciji, upotrebe veb stranice, sadržaja i informacija, kao ni bilo kakvih referenci / veza do drugih veb lokacija, a potom i od upotrebe takvih veb lokacija. Svaka odgovornost ili garancija kompanije EGLO u vezi sa pružanjem veb stranice stoga se smatra isključenom u meri u kojoj je to zakonski dozvoljeno.

Zaštita podataka

Podaci o upotrebi

EGLO prikuplja podatke o privremenim korisnicima putem pristupa veb lokacijama EGLO. Ovi podaci uključuju naziv veb lokacije koja se zove, naziv datoteke, datum i vreme poziva, preneti obim podataka, izveštaj o uspešnom pozivu, tip i verzija pregledača, operativni sistem korisnika, URL preporuke (prethodno posećena stranica ), IP adresa, skraćena za poslednje 3 cifre, i dobavljač zahteva. Ovi podaci se čuvaju anonimno radi kontrole, administracije i poboljšanja naših veb lokacija; stvaranje ličnih korisničkih profila je isključeno.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih karica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja u sigurnom okruženju. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Lični podaci

Korišćenje naše veb stranice je generalno moguće bez navođenja bilo kakvih ličnih podataka. Ukoliko se lični podaci prikupljaju na našim stranicama (npr. Ime, adresa e-pošte, adresa), to se uvek radi na dobrovoljnoj osnovi.

Ako nas kontaktirate, koristićemo lične podatke koji nam se prenose slobodno samo da bismo odgovorili na vaš upit.

Ako predate obrazac za kontakt, podaci iz ovog obrasca za kontakt biće nam poslati e-poštom i sačuvani u našoj zaštićenoj bazi podataka. Ove podatke ćemo koristiti samo da bismo odgovorili na vaš upit.

Lični podaci se neće prosleđivati trećim licima izvan grupe preduzeća.

Opšte informacije o kolačićima

Prilikom posete veb lokaciji EGLO, informacije nazvane „kolačići“ čuvaju se na vašem računaru, tako da korisnici mogu biti prepoznati u ponovljenim posetama, a veb lokacija EGLO može se optimalno prilagoditi potrebama i interesima tih korisnika. Ova veb lokacija koristi CMS eZPublish Tool kako bi prepoznala da li je korisnik već prijavljen.

Ako još uvek nema kolačića, koristićemo IP adresu vaše lokacije kako bismo vas prosledili u odgovarajuću državnu verziju naše veb stranice. Ovo osigurava da ćete sadržaj videti na jeziku vaše zemlje.

Ako se ne slažete sa čuvanjem kolačića na vašem računaru, deaktivirajte upotrebu kolačića u svom pregledaču. Međutim, imajte na umu da možda nećete moći u potpunosti da iskoristite sve funkcije ove veb stranice EGLO.

Gugl analize

Ova veb lokacija koristi Google analitiku, uslugu veb analize kompanije Google Inc. („Google“). Google analitika koristi „kolačiće“. To su tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem računaru i koje omogućavaju analizu vašeg korišćenja veb stranice. Informacije koje generiše kolačić o vašoj upotrebi veb stranice obično se prenose na Google-ov server u SAD-u i tamo se čuvaju. Pošto je na ovoj veb lokaciji aktivirana anonimizacija IP adrese, Google će, međutim, ranije skraćivati vašu IP adresu u državama članicama Evropske unije ili drugim državama ugovornicama ugovora o Evropskom ekonomskom prostoru. Samo u izuzetcima, puna IP adresa biće preneta na Google-ov server u SAD i tamo skraćena. Po nalogu EGLO-a, Google će koristiti ove informacije da bi procenio vašu upotrebu veb stranice, sastavio izveštaje o aktivnostima veb lokacije i pružio dodatne usluge povezane sa upotrebom veb lokacije i Internetom za EGLO. IP adresa koju vaš pregledač prenosi u okviru Google analitike neće se kombinovati sa ostalim podacima Google-a. Možete sprečiti čuvanje kolačića podešavanjem odgovarajućeg podešavanja u softveru pregledača; međutim, imajte na umu da u ovom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove veb stranice.

Takođe možete sprečiti prenos podataka koje generiše kolačić i koji se odnose na vašu upotrebu veb lokacije (uključujući vašu IP adresu) na Google i obradu ovih podataka od strane Googlea tako što ćete preuzeti i instalirati dodatak za pregledač da biste deaktivirali Google analitiku ili klikom ovde da bi pomoću kolačića blokirao praćenje od strane Google analitike na ovoj veb lokaciji. Dodatak za pregledač možete nazvati na sledećoj internet adresi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Korišćenje funkcije ponovnog oglašavanja ili „slične ciljne grupe“ kompanije Google Inc.

EGLO koristi ponovni marketing ili funkciju „sličnih ciljnih grupa“ kompanije Google Inc. („Google“) na veb lokaciji. Ova funkcija omogućava EGLO-u da pruža ciljane oglase posetiocima veb stranice kako bi pružio personalizovane reklame povezane sa interesima za posetioce veb lokacija EGLO kada posete druge veb lokacije u Google Displai mreži. Google koristi kolačiće za analizu upotrebe veb stranice koja čini osnovu za sastavljanje reklama povezanih sa interesima. Zbog toga će Google sačuvati malu datoteku sa nizom brojeva u pregledačima posetilaca veb stranice. Ovaj broj se koristi za beleženje poseta veb lokaciji i anonimnih podataka u vezi sa upotrebom veb lokacije. Neće se evidentirati lični podaci o posetiocima veb stranice. Ako naknadno posetite drugu veb lokaciju u Google Displai mreži, videćete oglase koji sa velikom verovatnoćom uzimaju u obzir prethodno nazvana područja proizvoda i informacija. Google može trajno da deaktivira upotrebu kolačića tako što ćete slediti sledeću vezu i preuzeti i instalirati dodatak koji je tamo dat: https://vvv.google.com/settings/ads/plugin. Možete i da deaktivirate upotrebu kolačića od strane trećih dobavljača tako što ćete pozvati stranicu za deaktiviranje Inicijative za mrežno oglašavanje na adresi http://vvv.netvorkadvertising.org/choices/ i primeniti dalje informacije o isključenju koje su tamo opisane. Dodatne informacije o Google ponovnom oglašavanju i izjavu o privatnosti podataka kompanije Google mogu se pogledati na: http://vvv.google.com/privaci/ads/.

Facebook-dodatak

Ova veb lokacija koristi društvene dodatke društvene mreže facebook.com, kojom upravlja Facebook Inc., 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD. Nakon aktiviranja dodatka klikom na ikonu Facebook, uspostaviće se direktna veza između vašeg pregledača i Facebook servera. Facebook je time obavešten da ste posetili našu stranicu sa svojom IP adresom. Ako kliknete na Facebook dugme „Sviđa mi se“ dok ste prijavljeni svojim Facebook nalogom, možete povezati sadržaj naših stranica sa svojim Facebook profilom. Na ovaj način, Facebook će moći da dodeli vašu posetu našim stranicama vašem korisničkom nalogu. Imajte na umu da mi kao dobavljač stranica nemamo saznanja o sadržaju prenetih podataka niti o njihovoj upotrebi od strane Facebook-a. Dodatne informacije o tome mogu se naći u izjavi o zaštiti podataka kompanije Facebook na http://de-de.facebook.com/polici.php. Ako ne želite da Facebook može dodeliti vašu posetu našim stranicama vašem Facebook korisničkom nalogu, odjavite se sa vašeg Facebook korisničkog naloga.

Upotreba Google-ovog dugmeta „+1“

Ove veb stranice koriste dugme „+1“ društvene mreže Google Plus kompanije Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkvai, Mountain Viev, Kalifornija, 94043 SAD, (u daljem tekstu: „Google“).

Ako pozovete stranicu naše veb stranice koja ima dugme „+1“, uspostavlja se veza sa Google serverima u SAD-u i dugme se prikazuje na veb lokaciji komunikacijom sa vašim pregledačem. Ovde se i vaša IP adresa i informacije koje ste od naših veb lokacija posetili prenose na Google server. Ovo se odnosi bez obzira da li ste registrovani ili prijavljeni na Google Plus. Prenos se odvija za korisnike koji nisu registrovani ili nisu prijavljeni.

Dugme „+1“ se ne koristi za beleženje vaših posetilaca na Internetu. Kada prikazuje dugme „+1“, Google ne evidentira trajno istoriju pregledača i ne procenjuje vašu posetu stranici na drugi način pomoću dugmeta „+1“. Google će čuvati podatke o vašoj poseti oko dve nedelje radi održavanja sistema i rešavanja problema. Ovi podaci, međutim, nisu strukturirani prema pojedinačnim profilima, imenima korisnika ili URL-ovima i takođe nam neće biti prosleđeni.

Ako ste i vi član Google Plus-a i prijavljeni ste na Google Plus dok koristite dodatnu komponentu, prikupljeni podaci o poseti vašoj veb lokaciji biće povezani sa vašim Google Plus nalogom i otkriveni drugim korisnicima. U slučaju da su moguće interakcije sa različitim Google dodacima, odgovarajuće informacije koje se tiču vas prikupljaju, prenose Google-u i tamo takođe čuvaju. Pregled različitih vrsta Google dodataka potražite ovde: https://developers.google.com/+/plugins

Ako ste svoj profil učinili javno dostupnim u podešavanjima Google Plus-a, vaš „+1“ može biti prikazan u Googleovim uslugama, kao što su rezultati pretrage ili vaš Google profil, ili na drugim lokacijama na veb lokacijama i oglasima na mreži, kao beleške Google zajedno sa imenom vašeg profila i fotografijom.

Ako ne želite da Google direktno dodeli prikupljene informacije vašem Google Plus profilu, morate se odjaviti iz Google Plus-a pre nego što posetite našu veb stranicu.

Za detaljnije informacije o Googleovom prikupljanju i korišćenju podataka, vašim pravima u vezi s tim i opcijama za zaštitu vaše privatnosti, pogledajte Google-ove napomene o privatnosti podataka: http://vvv.google.com/intl/de/policies/ privatnost /

Takođe možete da instalirate odgovarajuće dodatke u svoj pregledač da biste sprečili učitavanje Google dodataka.

Facebook ponovno oglašavanje

Naša internetska ponuda koristi „Facebook Pikel“ sa društvene mreže Facebook kojom upravlja Facebook Inc., 1 Hacker Vai, Menlo Park, CA 94025, USA, ili, ako se nalazite u EU, Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Skuare, luka Grand Canal, Dablin 2, Irska („Facebook“). Facebook Pikel omogućava Facebook-u da utvrdi posetioce naše ponude kao ciljnu grupu za prezentaciju oglasa, nazvanu „Facebook-Ads“. Shodno tome, koristimo Facebook Pikel za prikazivanje Facebook oglasa koje smo postavili samo onim korisnicima Facebooka koji su pokazali interesovanje za našu onlajn ponudu. Korišćenjem Facebook Pikela želimo da osiguramo da naši Facebook oglasi odgovaraju potencijalnom interesu korisnika i da ne smetaju. Facebook Pikel takođe nam omogućava da pratimo efikasnost Facebook oglasa u svrhe statističkih istraživanja i istraživanja tržišta tako što nam pokazuje da li su korisnici preusmereni na našu veb stranicu nakon što su kliknuli na Facebook reklamu.

Facebook Pikel integriše Facebook direktno kada posetite našu veb stranicu i na vašem uređaju može da uskladišti kolačić, tj. Malu datoteku. Ako se nakon toga prijavite na Facebook ili posetite Facebook dok ste prijavljeni, poseta našoj ponudi biće zabeležena na vašem profilu. Podaci prikupljeni o vama su za nas anonimni i ne daju nikakve informacije o identitetu korisnika. Međutim, podatke Facebook čuva i obrađuje tako da je moguća veza sa odgovarajućim korisničkim profilom. Facebook obrađuje podatke u skladu sa Facebook smernicama za korišćenje podataka. Shodno tome, dobićete dodatne informacije o tome kako piksel za ponovno oglašavanje funkcioniše i o prezentaciji Facebook oglasa uopšte u Facebook-ovoj politici korišćenja podataka: https://vvv.facebook.com/polici.php.


Možete da onemogućite prikupljanje piksela na Facebooku i upotrebu vaših podataka za prikazivanje Facebook oglasa. Da biste to uradili, možete da odete na stranicu koju je postavio Facebook i sledite uputstva u podešavanjima za oglašavanje zasnovano na upotrebi: https://vvv.facebook.com/settings?tab=ads ili da objasnite kontradikciju oko američke stranice http://vvv.aboutads.info/choices/ ili EU stranica http://vvv.youronlinechoices.com/. Podešavanja su nezavisna od platforme, tj. Usvajaju se za sve uređaje, kao što su stoni računari ili mobilni uređaji.

Opoziv, promene, ispravke i ažuriranja

Kao korisnik naše veb stranice, imate pravo da zahtevate besplatne informacije o tome koje podatke o vama čuvamo i koje svrhe to služi na jednostavan zahtev. Pored toga, možete ispraviti netačne podatke ili izbrisati podatke za koje više nije potrebno da se čuvaju. Molimo vas da nas kontaktirate putem gore navedenih opcija za kontakt u ovim slučajevima.