OSVIJETLITE TAMO GDJE VAM JE POTREBNO!

Generalno, osvjetljenje u stambenom prostoru ima dvije funkcije: treba dati dovoljnu svijetlost za obavljanje svakodnevnih aktivnosti a ujedno i štititi naše oči od preranog umaranja. Također nam treba ispuniti životni prostor sa ugodnom atmosferom.

Današnja tehnologije rasvjete nudi bezbroj mogućnosti i ideja. Međutim, unaprijed je važno za ugradnju uvijek imati dovoljan broj utičnica.

Kao prvo soba treba imati jedno osnovno svijetlo sa prekidačem uz vrata. Nakon toga se svijetlo dijeli po prostoru za ugodnu atmosferu: umjetnička djela, prostor za komunikaciju i radni stol su osvijetljeni posebnim svijetlom te cijeli životni i radni prostor je okružen sa raznim konturama svijetla.

Direktno i indirektno svijetlo

Direktno svijetlo - poput plamena svijeće - budi ugodne emocije, ali također ima nedostatak da je nefiltrirana i ulazi u oko bez ikakvog zakriljenja. 

Iz ovog razloga je poželjno korištenje neizravnog osvjetljenja, zakriljenog izvora svjetlosti koja se odbija od zidova i stropa. Kako bi rasvjetno tijelo davalo širok stožac svjetlosti treba biti postavljeno na dobroj udaljenosti od osvijetljene površine. Zidni reflektori bi trebali biti postavljeni na udaljenosti od najmanje 1,70 metara tako da je izvor svjetlosti dovoljno iznad razine očiju.

U EGLOu ćete naći sve što vam je potrebno za stvaranje savršenog svjetlosnog ugođaja vašeg životnog prostora; reflektore i zidne svjetiljke, stropne i podne svjetiljke te ostalu standardnu rasvjetu.