Skoro ni u jednoj sobi nisu tako veliki zahtjevi za jako svjetlo kao u kupaonici - ovisno u dobu dana i ugođaju, potrebno je različito osvjetljenje: hladno svjetlo ujutro za buđenje i toplo svjetlo uvečer za opuštanje. Natuknica od stručnjaka: uz pravo osvjetljenje male kupaonice izgledaju veće.

Općenita rasvjeta

Ovisno o boji vaših pločica u kupaonici, biti će vam potrebne jače ili slabije lampe za osnovno osvjetljenje. Kada koristite zidne i stropne lampe posebna pozornost se mora pridati stvaranju sjena, a korištenjem indirektnog svjetla pomoću reflektora stvara se ugodna atmosfera.

Prikaži artikle

Svjetlo za ogledalo

Osvjetljenje za ogledalo u kupaonici je posebno važno. Svjetlo treba biti bez odsjaja, bez sjena i ravno. To se postiže sa posebnim lampama za ogledala i pravilno postavljenim zidnim lampama. 

Prikaži artikle

Osvjetljenje u vlažnim uvjetima

Vlažnost i električna energija se susreću u kupaonici. Stoga je važno pridržavati se posebnih uputa o sigurnosti kod ugradnje. Lampe koje se postavljaju u neposrednoj blizini tuša ili kade sadrže posebnu izolaciju od vlage IP stupanj zaštite, kako je propisano zakonom. Mi smo ovdje za vas i možemo vam pružiti stručan savjet po pitanju zaštite.

Prikaži artikle