Modern, nobel en mysterieus - zwarte lampen zijn de trend

Kleur zwart, echt waar?

“Maar zwart is helemaal geen kleur”, zou je kunnen zeggen. Jawel, dat is het wel, en eentje met een geweldige persoonlijkheid. Geen enkele andere kleur heeft zoveel kracht en betekenis - van elegante arrogantie tot mysterie en van expressief zelfvertrouwen tot tijdloosheid, het spectrum aan mogelijkheden is erg breed.

In de Chinese filosofie is er yin en yang en dat staat voor evenwicht. Dit is precies wat op zwarte lampen kan worden toegepast: Yin, oftewel zwart, staat voor de kleur van de lamp. Yang, dus wit, staat voor het licht dat door de lichtbron wordt gegenereerd. Twee onderling verbonden krachten die vooral van pas komen als het om licht gaat.

Onze collecties zwarte lampen

Ook wij hebben natuurlijk series zwarte lampen in onze collectie. Hierbij is de combinatie met goud- of wittinten is bijzonder trendy.

De Ramon-collectie toont met trots het karakter van een zwarte lampenkap in combinatie met de kleur wit - Yin en Yang komt hier weer terug. Ook krijgt de collectie door het rustige patroon een eigen persoonlijke charme.

Van hanglampen met één of meerdere lampen tot plafondlampen en tafellampen, je vind ze allemaal in de Ramon-collectie. Houd je meer van een uniforme stijl? Dan vind je in deze collectie zeker je zin, en zal je een ​​absolute trendsetter in verlichting zijn.

Combinatie van zwart en goud

Ook het combineren van zwart en goud is mogelijk. We hebben voor deze liefhebbers de Varillas-collectie ontwikkeld. Wat een geweldige serie!

De combinatie van zwart en goud kan voor eenvoudige elegantie zorgen. Je living wordt een absolute blikvanger! Ook hier hebben we veel verschillende soorten lampen in ons assortiment: hanglampen, plafondlampen, tafellampen en vloerlampen.

Decoratiekleur zwart

Niet alleen zwarte verlichting kan je huis een bijzondere flair geven. In combinatie met andere zwarte tinten maak je jouw interieur helemaal af. Hier, een paar ideeën:

Een zwarte muur, gewaagd? Ja, maar je kunt het gebruiken om prachtige accenten te creëren:

  • Combineer een zwarte muur bijvoorbeeld met een zwart-gouden lamp en de kamer oogt elegant in plaats van somber.
  • Of werk vooral met witte elementen zoals fotokaders of vazen.
  • Houten elementen kunnen ook gecombineerd worden met zwart om een ​​kleine stijlbreuk te hebben.
  • Belangrijk: probeer voor de rest van de decoratie te blijven bij aardse, lichte tinten zoals beige, wit of crème - felle kleuren zoals rood of blauw kunnen hier snel vervelend worden.

Tip: Gebruik schoolbordverf, dan kun je creatief schilderen of schrijven op de muren!

Zwarte vazen ​​en fotolijsten

  • Met zwarte decoratieve stukken kan je enerzijds accenten leggen en anderzijds rust brengen in de kamer.
  • Je kan ook andere kleuren combineren - pastelkleuren zoals roze of mintgroen zien er hier bijvoorbeeld heel goed uit.

Zwart tapijt

  • Een zwart tapijt staat bijzonder goed op een lichte of zelfs witte vloer, waardoor het een designelement is.
  • Ook hier is de combinatie van zwart en wit ideaal!
  • In de woonkamer kan je bijvoorbeeld een zwart tapijt combineren met een witte bank en een zwarte lamp op een witte vloer - minimalistisch en modern, maar zo simpel.
  • Of combineer het met houten elementen, waardoor het contrast niet al te groot is en de kamer een rustigere sfeer uitstraalt.