Creëer sfeer met vintage LED lampen

Voordelen van LED lampen

De redenen om over te schakelen naar een LED lamp zijn talrijk. Niet alleen besparen ze je energie, ze gaan ook langer mee, hebben een hoge lichtopbrengst, worden niet warm en zijn recycleerbaar. Bijgevolg zijn ze dus beter voor het milieu en voor je portemonnee. Het feit dat deze vintage LED lichtbronnen er zo leuk uitzien (ze hebben zelfs zichtbare filamenten!), is dus een plus.

Wat zijn retro LED lampen?

De gemakkelijkste manier om sfeer in je interieur te brengen is door vintage lichtbronnen. Ze zien er nostalgisch uit, maar hebben alle voordelen van gewone LED lampen. Bovendien bestaan ze in alle vormen, formaten en kleuren en is er dus voor ieder wat wils. Kies jij een peervormige E27 lichtbron met smokey glas? Of een vierkante lichtbron in amberkleur of transparant glas?  Alles is mogelijk.

Tip: smokey glas past mooi bij een woonkamer of slaapkamer in industriële stijl. Bij natuurlijke materialen zoals hout of rotan staan amberkleurige lampen dan weer heel mooi.

Zijn retro LED lampen dimbaar?

Voor liefhebbers van dimbare verlichting, bestaan ook onze connect.z lichtbronnen die de retro look hebben, maar via een app of afstandsbediening qua helderheid bediend kunnen worden. Hierdoor hebben de retro lampen niet zoals vroeger een lage lichtopbrengst, maar kan je kiezen tussen verschillende lichtkleuren en -helderheden. Bovendien verbruiken LED lampen minder wanneer ze gedimd zijn, dus win win!

Geven retro LED lampen genoeg licht?

Vroeger gaven retro gloeilampen niet al te veel licht door hun lage aantal lumen, maar LED lichtbronnen die lijken op gloeilampen kunnen wel een hoge lichtopbrengst hebben. Zo hebben wij exemplaren van 210 tot wel meer dan 800 lumen. Je kan dus kiezen voor sfeer zonder in te boeten op lichthelderheid.

Ben je nog niet helemaal mee met het begrip lumen? Hier is een artikel waarin we het verschil uitleggen tussen watt en lumen en het lumenaantal vergelijken met de watt van hallogeenlampen van vroeger.

Neem een kijkje bij onze lichtbronnen

Wil je graag tips over hoe je nu een volledig retro interieur kan inrichten? Deze vind je hier. Of neem hier een kijkje bij al onze lichtbronnen. Ben je niet helemaal zeker hoeveel lumen je moet voorzien per ruimte in je huis? Dan kan je hier tips vinden!