Top 10 hanglampen boven de eettafel

Nummer 1: Cadley

Deze blikvanger uit de Cadley serie is gemaakt van zwart staal en zwart transparant glas. Hij heeft 5 lichtpunten en is 121cm lang, waardoor hij perfect boven een eettafel van 2m40 tot 2m80 zou passen. De maximale hoogte is 110cm, maar je kan de Cadley eenvoudig in hoogte verstellen. Qua lichtbron kies je best voor een peervormige E27, zodat de lamp niet onder de glaasjes uitsteekt.

Nummer 2: Keyns

Op nummer 2 vinden we de Keyns hanglamp met 3 lichtpunten terug. Hij is gemaakt van nickel mat staal en zwart transparant glas en is 71cm lang. Hierdoor past hij het mooist boven een tafel van 140cm of langer. Ook bij de Keyns is de maximale hoogte 110cm, maar hij is eenvoudig inkortbaar. Bij deze kanjer kan je zowel voor een klassieke peervormige lichtbron kiezen, als voor een langwerpige buislamp. Dit is volledig afhankelijk van jouw smaak en stijl.

Nummer 3: Cremella

Deze ronde Cremella hanglamp van zwart staal heeft een diameter van 37cm. Boven een ronde tafel is deze favoriet een fantastische keuze. Hij is in hoogte verstelbaar en heeft een E27 lichtbron nodig om je keukentafel te doen stralen!

Nummer 4: Lasana 2

Voor de fans van een moderne stijl, is deze Lasana 2 een droom die uitkomt. Hij is gemaakt van chromekleurig staal en witte kunststof, en heeft een golvend design. Met een lengte van 1m lang, past hij mooi boven een tafel van 200cm of langer. Over een lichtbron hoef je je geen zorgen te maken, want dit armatuur heeft geïntegreerde LED. De maximale hoogte van de Lasana 2 is 120cm, maar je kan hem eenvoudig inkorten.  

Nummer 5: Pozueta

Ook leuk voor boven een ronde eettafel is deze Pozueta hanglamp. Met zijn unieke design van zwart staal voor 3 lichtbronnen, staat hij mooi in een industrieel interieur. Hij heeft een diameter van 33cm en heeft een maximale, verstelbare hoogte van 150cm. Lichtbrontip: de lichtbron is zichtbaar bij dit armatuur, dus je kan kiezen voor vintage lichtbronnen met zichtbare filamenten om een mooi effect te bekomen!  

Vind hier een verdeler bij jou in de buurt! 

Nummer 6: Ariscani

Kan je niet genoeg krijgen van armaturen van zwart staal en zwart transparant glas? Wij ook niet! Deze Ariscani is een prachtexemplaar van 76,5cm lang die mooi boven je eettafel van 160cm à 240cm staat. Hij is verstelbaar in hoogte, met een maximum van 110cm. Qua lichtbron kies je best een peervormige E27 lichtbron, zodat deze niet onder het glaasje uitsteekt.

Nummer 7: Cortenova

Deze Cortenova springt met zijn moderne design van zwart staal zeker in het oog boven je tafel. Hij is 84cm lang en past daardoor mooi boven een tafel van 200cm à 280cm. Ook de Cortenova heeft een hoogte van 110cm, maar is verstelbaar. Hij heeft 4 lichtpunten waar je mooie vintage E27 lichtbronnen kan indraaien. Aangezien de lichtbronnen zichtbaar zijn, is het zichtbare filament van deze lichtbronnen een echt meerwaarde! 

Vind hier een verdeler bij jou in de buurt!

Nummer 8: Castralvo

Ben je meer fan van een retro of landelijk interieur – of een interieur met neutrale, beige kleuren? Dan is deze Castralvo hanglamp van hout en amberkleurig glas iets voor jou. Hij is 1m21 lang, waardoor hij perfect boven een langere tafel past van 2m40 of langer. Hij is 110cm hoog, maar in hoogte verstelbaar. Qua lichtbronnen kies je best 5 peervormige E27 lichtbronnen, zodat de lamp niet onder het glaasje uitsteekt.

Nummer 9: Roccaforte

Deze Roccaforte hanglamp met geometrisch design van zwart staal heeft een gouden detail langs de binnenkant. Door zijn mooie afwerking met gaatjes langs de hoeken valt er een warme gloed over het armatuur wanneer de lamp aangeschakeld wordt. Hij is 75cm lang en heeft een verstelbare hoogte van 110cm. Met drie E14-lichtbronnen van 3000K of minder, zorgt hij met zijn warmwitte licht voor een gezellige sfeer aan tafel.

Nummer 10 : Montefino

Last, but not least, de Montefino hanglamp! Hij is gemaakt van zwart staal en transparant glas, en is 73cm lang. Hierdoor past hij mooi boven een eettafel van 140cm à 240cm. Hij is 110cm hoog, maar verstelbaar in hoogte. Door de langwerpige, transparante glaasjes, is het leuk om te kiezen voor een buisvormige E27 lamp met zichtbare filamenten. Zo kan je kiezen voor deze lichtbron met kruisjes, bijvoorbeeld.

Hopelijk heb je, na het zien van deze 10 favorieten, de hanglamp van je dromen gevonden! Belangrijk om in het achterhoofd te houden is: je kiest best een hanglamp die maximum 50% van de lengte van je tafel is. Zo kies je voor een tafel van 240cm, best geen hanglamp die langer is dan 120cm, maar ga je beter voor een kleiner exemplaar. Toch nog niet gevonden wat je zoekt? Kijk dan hier verder in ons assortiment van hanglampen. Veel shopplezier!