7 trends die je mag verwachten in 2022!

1. 70’s retro met een modern tintje

Het is al een tijdje in opkomst, maar in 2022 komen meubels met vrolijke patronen en in nostalgische kleuren helemaal terug. Warme kleuren, zoals: okergeel, bruin en terracotta oranje brengen ons weer helemaal naar het tijdperk van de disco en de wijde corduroy broeken. Daarnaast blijft de combinatie van zwart en wit ook populair, en om het af te maken is blauw terug van weggeweest. 

2. Rond en zacht

Ronde, organische vormen en zachte lijnen maken je interieur warm en uitnodigend. Denk hierbij aan ronde sofa’s, tafels, lampen en zelfs polkadot-behang! Voor wie fan is van bollampen, is de Montalbano of de Rondo serie een echte aanrader. Fans van een goud-of koperkleur in hun interieur, kiezen best voor de Rocamar of Hunningham series!

3. Art Deco

Niet enkel ronde vormen vallen in de smaak, ook ‘strak’ en ‘grafisch’ zijn woorden die vallen in de interieurtrends voor 2022. Denk bijvoorbeeld aan de Art Deco-stijl die gekenmerkt is door geometrische patronen, zigzaglijnen en gestileerde vormen. Een leuk decoratiestuk in deze stijl is bijvoorbeeld de Carlton tafellamp of de Cadegal plafondlamp.

5. Urban 90’s

Naast de 70’s worden ook de 90’s vertegenwoordigd in de trends van volgend jaar. Denk aan koele, ruige materialen zoals beton en staal, en aan felle uitgesproken kleuren. Neon, graffiti of opvallende kunst past helemaal in deze stijl! Ook grafische elementen als letters of cijfers worden verwerkt in interieurs, bijvoorbeeld in de vorm van lichtbakken. 

6. Slim

Hey Google, zet de radio aan! Hoewel het een paar jaar geleden vreemd leek dat we tegen ons huis zouden praten, wordt dit steeds meer de normaalste zaak. Smart furniture zorgt voor meer gemak en comfort in en rondom ons huis. Ontdek bijvoorbeeld onze Eglo Connect serie. Slimme verlichting is eenvoudig, veilig en energiezuinig in gebruik, en daarnaast zorgt het ook voor een beter welzijn. 

7. Home office

Van thuis werken is steeds meer ingeburgerd, en veel personen beschikken daarom over een eigen kantoor in huis. Wil je graag tips over hoe je je home-office het beste kan verlichten? Dan verwijzen we je graag naar deze blog: van thuis werken, hoe verlicht je je home-office het best?

Wat vind jij van deze trends? Ga jij je meubels of je muurkleur veranderen naar een nieuwe trend? In dat geval zien we graag het resultaat. Aarzel niet om ons te taggen op Instagram of Facebook @eglo.belgium of #eglobelgium.