Een industrieel interieur in 5 stappen!

1. Stoere materialen

Stoer, robuust en vintage. Drie kernwoorden die een industrieel interieur goed omschrijven. Om een industrieel interieur te verkrijgen, kies je best voor materialen met een rauwe, onafgewerkte look. Denk aan: beton, bakstenen, metaal, leer of hout. Het leuke is dat niet alles tot in de puntjes netjes hoeft te zijn, en een buis die uit de muur komt, heeft net charme in deze stijl!

2. Kleurenpalet

In industriële interieurs spreken voornamelijk de kleuren van de materialen boekdelen: grijs beton, zwart staal, wit bezetsel of bruine bakstenen. Wil je toch graag een streepje kleur aan je interieur toevoegen? Dat kan zeker! Kies dan voor een aardetint zoals roestbruin of donkergroen. En anders kan een fel blauw, rood, geel of oranje ook een mooie toevoeging zijn!

3. The bigger the better

Om grote, open ruimtes te vullen, heb je grote en opvallende meubels en decoratieve stukken nodig. Blikvangers zoals een oude kast, een grote klok of een retro schilderij kan een groot effect hebben op de sfeer in je kamer. Ook planten met grote bladeren zijn een echte aanrader! Qua verlichting raden we aan een grote hanglamp boven de eettafel te nemen, of een blikvanger met 3 of meer lichtpunten.

4. Less is more

Ook het “less is more” principe geldt in de industriële interieurstijl. Je kiest best meubels en verlichting met zo weinig mogelijk details. Hoe robuuster, hoe beter. Een lamp waar de verf vanaf bladdert is bijvoorbeeld ideaal! Wil je toch meer tierlantijntjes? Dan kan je kiezen voor meubels of decoratie waarbij je de interne mechaniek kan zien. Bijvoorbeeld: een klok met zichtbare radertjes, lampen met zichtbare filamenten of een eenvoudige design stoel.

Industrieel interieur inrichten Exmoor Layham HilcottIndustrieel interieur inrichten Exmoor Layham Hilcott

               Hilcott hanglamp                                                             Exmoor wandlamp                                                    Layham staande lamp

5. Moodboard maken

Een industrieel interieur met zijn robuuste en stoere karakter kan kil aanvoelen. Stel daarom zeker op voorhand een moodboard samen met kleuren en meubels die je aanspreken. Later kan je dan gericht op zoek gaan naar bepaalde meubels of decoratie in de stijl die jij voor ogen hebt. Op die manier verlies je je persoonlijke stijl niet uit het oog en kan je op tijd aan de alarmbel trekken als je geen enkele warme kleur in je moodboard ziet. Ook het toevoegen van kleine decoratie, planten en dekentjes aan je interieur gaat een kille sfeer meteen tegen.

Na deze 5 stappen kan je aan de slag met je industriële interieur. Neem zeker ook een kijkje bij onze industriële verlichting voor meer inspiratie. We zijn alvast benieuwd naar het resultaat. Veel inrichtingsplezier!