Van thuis werken: hoe verlicht je je home-office het best? 

De juiste plek

Staat je bureau of tafel in de verste hoek van de kamer, waar er maar weinig licht is? Dan wordt het tijd om deze te verplaatsen. Best zet je de tafel zo dicht mogelijk bij een raam, omdat daglicht je helpt te concentreren. Let op, je hoeft niet volledig verblind te worden door de zon. Als dit het geval is, zet je de tafel best aan de zijkant van het raam of kan je de gordijnen halfdicht trekken.

Maar wat dan in de winter of bij slecht weer?

Als het buiten donker is, helpt het om binnen een neutraal wit licht aan te steken. Dit licht lijkt het meest op daglicht en zorgt voor een optimale concentratie. Best kies je voor een flexibele lamp, die je kan richten waar het nodig is. Afhankelijk van de situatie en je voorkeur, kan je kiezen voor een bureaulamp, een wandlamp of een klemspot.

Bureaulamp

De gebruikelijke go-to voor het verlichten van je bureau is natuurlijk een bureaulamp. Maar we willen benadrukken dat de klassieke optie, geen saaie optie hoeft te zijn. In ons aanbod vind je tafellampen in allerlei vormen, maten en kleuren en met verschillende functies. Zo kan je kiezen voor een meer moderne lamp, met een klok of een dimfunctie. Of je kan kiezen voor een klassiek exemplaar in een leuk kleurtje, zoals rood of blauw bijvoorbeeld!

Klemspot

Heb je geen muur aan je bureau, maar wil je wel plaats besparen? Dan is een klemspot de juiste optie voor jou. Klem de spot vast aan de tafel, stop de stekker in het stopcontact en voilà. Licht! Wil je daarna nog even vanuit de keuken werken? Geen probleem. Trek de stekker uit en klem de spot gewoon aan je keukentafel. Easy!

Weg hoofdpijn en vermoeide ogen, hallo productiviteit en motivatie! Nu kan je aan de slag met je vernieuwde home-office.