Een bohemian interieur in 5 stappen

1. Kleurenpalet

Een boho interieur is licht. Wit vormt daarom ook de basis waarop je verder bouwt. Kies voor witte muren en plafonds en creëer een soort van tabula rasa. Met de decoratie kan je dan volledig je eigen ding doen! Kies voor neutrale kleuren zoals grijs, beige of crèmekleur en wissel af met leuke prints en groene accenten zoals planten.

Geen zwart-wit fan? Het is ook een optie om drukke, kleurrijke prints in je bohemian interieur te gebruiken en kleuren en patronen te mixen! Met oranje, geel, turquoise en roze verkrijg je bijvoorbeeld een vrolijk zuiders interieur. Felle kleuren zoals paars, azuurblauw en felroze kunnen zeker ook een plek krijgen in jouw bohemian kamer!

2. Natuurlijke materialen

Geen bohemian zonder natuur! Materialen zoals hout, bamboe, riet, linnen en wol zijn onmisbaar in deze interieurstijl. Haal het buitenleven naar binnen door te decoreren met rieten manden, rotan stoelen, linnen wandkleden en tropische kamerplanten. Ook verlichting uit natuurlijk materiaal kan niet missen natuurlijk! Hieronder enkele voorbeelden:

3. Nonchalance

In een bohemian interieur hoeft niet alles binnen de lijntjes gekleurd te zijn. Kies bijvoorbeeld verschillende vloerkleden die je over elkaar plaatst, of ga voor een meer rommelige look. Een boho interieur is niet perfect tot in de puntjes verzorgd.

4. Nooit genoeg accessoires

Less is more is een motto dat je hier niet hoeft toe te passen. More is more! Kies veel verschillende accessoires, meng patronen en texturen, en voeg plantjes toe. Veeeel plantjes! Experimenteer en kijk wat je leuk vind. Zelfs twee dingen die aanvankelijk niet bij elkaar lijken te passen, kan je combineren tot een leuke mengelmoes. Alles kan én mag.

5. Mix en match!

Jouw interieur moet natuurlijk ook bij jouw persoonlijkheid passen. Een mix tussen nieuwe en tweedehandsspullen en een mix van verschillende interieurstijlen komen steeds vaker voor. Mix bijvoorbeeld bohemian met een vintage, Scandinavisch of modern interieur. Voeg hier nog je grootmoeders tafel en kast aan toe, en je hebt je meubels! Aarzel ook niet om je roots of souvenirs van reizen in je huis te verwerken. Denk aan Perzische tapijten, Marokkaanse tegels of het concept van vrijheid en natuur dat je tegenkomt in Ibiza. Zo wordt je huis, een thuis!

We zijn heel benieuwd naar jullie resultaten! Aarzel niet om ons te taggen in je nieuwe boho interieur. Of is boho toch niet helemaal je ding? Ontdek dan hier onze 7 tips voor een Scandinavisch interieur.