Een Scandinavisch interieur in 7 stappen!

1. Less is more

Om een ruimte openheid en helderheid te laten uitstralen, is het belangrijk om niet te veel spullen neer te zetten. Je moet kunnen ademen en bewegen. Dus ga je best naar de winkel met een lijstje in je hoofd van wat je ongeveer wil. Tijdens het inrichten van de kamer, kan je steeds dingen toevoegen en wegnemen tot de kamer gebalanceerd en juist aanvoelt.

2. Ga voor neutrale kleuren

Fellere kleuren kunnen zeker dienen als kleuraccenten, maar ga in het algemeen voor een neutraal kleurenpallet. Denk hierbij aan taupe, beige, ivoorwit, olijfgroen, lichtgrijs of pastelkleuren. Ga je voor kunstwerken of leuke prints aan de muur? Kies dan voor een fel accent om het neutrale interieur tot leven te brengen!

3. Voeg contrast toe

Is het overgrote deel van je kamer wit? Kies dan voor opvallende, zwarte meubelstukken en decoratie om een dramatische impact te creëren. Een statement piece zoals een opvallend armatuur of een asymmetrische kast geeft de kamer een unieke en interessante look.

5. Breng de natuur naar binnen

Materialen zoals hout, riet en linnen geven je huis een natuurlijke en rustige uitstraling. Warme houttonen geven de ruimte een zonnig gevoel geven, zonder dat het goed weer moet zijn. Ideaal om het hele jaar door van je interieur te genieten!

6. Mix decoratiestijlen

Mix en match. Je hoeft niet enkel moderne elementen of enkel industriële elementen te kiezen voor je interieur. Het is net verrassend om verschillende stijlen met elkaar te combineren!  Maak je moderne interieur bijvoorbeeld huiselijker door vintage decoraties of decoraties in natuurlijke materialen.

7. Mooi en functioneel

Scandinavische interieurs zijn minimalistisch, en daarom is het belangrijk dat de meubels functioneel zijn. Kies dan ook voor meubels die meerdere functies kunnen hebben. Denk aan een schoenrek dat tevens als decoratie dient of ga voor schappen in je keuken om je servies tentoon te stellen! 

Veel succes met het omtoveren van je interieur naar een minimalistisch, Scandinavisch design! We zien graag jullie resultaten, dus aarzel niet om ons te taggen op sociale media @eglo.belgium of #eglobelgium.