Waarom LED strips kiezen en waarop moet je letten?

Waarom LED strips kiezen?

LED strips zijn een veelzijdige verlichtingsoplossing die de laatste tijd steeds meer gekozen wordt als functionele of sfeerverlichting. Naast energiezuinig zijn led strips ook flexibel en kan je ze op maat installeren. Je kan ze aanpassen aan de ruimte of het meubel waar ze rond/in/achter/op gekleefd worden qua lengte, kleur en persoonlijke smaak.

Waarop moet je letten bij het kiezen van LED strips?

Tip 1: Vergeet de functie niet uit het oog

LED strips zijn geschikt voor verschillende toepassingen, daarom houd je best de functie van de verlichting in je achterhoofd. Is het de bedoeling om de LED strip als functionele verlichting te gebruiken boven je keukenblad? Dan wil je de juiste lichtopbrengst kiezen, en ga je best voor een LED strip die neutraal of koud wit licht kan schijnen en een hoger aantal lumen heeft. Voor sfeerverlichting kan je kiezen voor warm wit licht of een RGB-kleurtje en een lager aantal lumen. Veel van onze LED strips zijn dimbaar, waardoor je ze kan instellen naar jouw persoonlijke wensen en noden.

Tip 2: kies slim

Een slimme LED strip biedt je nog meer mogelijkheden. Pas de kleur van je verlichting aan, dim je licht of kies een lichtprogramma waardoor je verlichting zich aanpast aan jouw levensstijl via timers of bewegingssensoren. Een smart LED strip bedien je met een afstandsbediening, je smartphone of tablet (via de gratis HomeControl App) of een spraakassistent.

 

Tip: ook voor in de badkamer zijn er geschikte LED strips met een IP-waarde van IP44 of hoger!

Tip 3: kies je lengte

Heb je exact de lengte van je LED strip nodig, dan is er geen aanpassing nodig. Verder hebben we tal van LED strips die je kan inkorten door ze te knippen waar nodig. Op deze manier kan je voor elk hoekje, elke kast of elke trap het juiste formaat van LED strip maken.

Tip 4: led strip profielen

De kleine lampjes van de LED strip zijn gemakkelijk te onderscheiden van dichtbij, waardoor het mooie effect een beetje verloren gaat wanneer de strip in het zicht hangt. Wil je de strip ergens in het zicht hangen? Kies dan voor een LED profiel waar je de strip in kleeft, zodat het licht diffuus gespreid wordt tot 1 streep licht. Dit is niet nodig wanneer je de strip onder, achter of binnenin een kast, achter een spiegel of onder een trapleuning of -trede kleeft bijvoorbeeld

Tip 5: zo blijft hij lang plakken

De installatie van een LED strip is heel gemakkelijk. Je kleeft de strip gewoonweg op het oppervlak waar hij moet komen. Alvorens dit te doen, maak je best de ondergrond schoon, droog en vetvrij. Is de ondergrond niet egaal, poreus of nogal ruw? Dan kan je op enkele plekken secondelijm toevoegen, of kan je enkele montageklemmen gebruiken om de LED strip op meerdere plaatsen te verstevigen.

Hopelijk heb je uit dit artikel inspiratie gehaald om met LED strips aan de slag te gaan. Hier vind je inspiratie over waar je LED strips kan gebruiken in verschillende ruimtes. En hier leer je meer over slimme verlichting van connect.z om ook je andere verlichting te laten passen bij je LED strip verlichting.