5 tips led strips

Eerst en vooral: waarom LED strips?

LED strips hebben talloze voordelen! Ze hebben een lange levensduur, een grote lichtopbrengst en verbruiken weinig. Zo kan je niet enkel besparen op je energiefactuur, maar ben je ook goed voor het milieu! Bovendien zijn LED strips heel veelzijdig en gemakkelijk te installeren, zo maak je elk project in je hoofd waar!

Tip 1: Kies je kleur wijs

Wil je graag een LED strip die helder wit licht schijnt (koel of warm), of heb je liever eentje waarbij je kan kiezen uit alle kleuren van de regenboog? Zo kan blauw LED licht bijvoorbeeld heel mooi staan in een houten kast, of kan een groene strip je plantenbak mooi doen stralen!  

Tip 2: vergeet de kleine kamers en hoekjes in je huis niet

Een mooie LED strip kan die vergeten kamer of hoek in je huis helemaal naar een hoger niveau tillen. Het verwerken van een LED strip in je toilet, je trap, je spiegel of je wijnkelder is écht de moeite waard! Misschien ben je wel zo blij met het resultaat, dat dit je nieuwe favoriete plek in huis wordt!

Tip 3: zo blijft hij lang plakken

De installatie van een LED strip is heel gemakkelijk. Je kleeft de strip gewoonweg op het oppervlak waar hij moet komen. Alvorens dit te doen, maak je best de ondergrond schoon, droog en vetvrij. Is de ondergrond niet egaal, poreus of nogal ruw? Dan kan je op enkele plekken secondelijm toevoegen, of kan je enkele montageklemmen gebruiken om de LED strip op meerdere plaatsen te verstevigen.

Tip 4: kies slim

Een slimme LED strip biedt je nog meer mogelijkheden. Pas de kleur van je verlichting aan, dim je licht of kies een lichtprogramma waardoor je verlichting zich aanpast aan jouw levensstijl. Dit kan je doen met een afstandsbediening, of met je smartphone, tablet of Voice Assisant! Het enige dat je hiervoor nodig hebt is onze HomeControl app.

Tip 5: led strip profielen

We raden aan LED strips op plekken te plakken waar ze niet al te zichtbaar zijn. De kleine lampjes van de strip zijn namelijk te onderscheiden, waardoor het mooie effect een beetje verloren gaat. Goede plekken voor een LED strip zijn: onder, op of binnenin een kast, achter een spiegel, onder een trapleuning, op de randen van je terras enzovoort.  Wil je toch je LED strip op een volledige muur, of ergens in het zicht hangen? Dan kan je kiezen voor een LED profiel om de LED strip te bedekken, en het licht van de individuele lichtbronnetjes te vervagen tot 1 streep licht.

Hopelijk heb je uit dit artikel inspiratie gehaald om met LED strips aan de slag te gaan. Veel succes ermee. Aarzel niet om je resultaat te delen met ons!