5 x LED strips in je interieur

1. In de woonkamer

LED strips brengen een minimalistische maar gezellige sfeer wanneer ze gebruikt worden in de woonkamer. Ze kunnen hier dan ook veel toepassingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan verlichting van een koof in je plafond om een strak en modern interieur te verkrijgen, verlichting rond of achter je televisietoestel of het uitlichten van je vitrinekast. Wat je ook kiest; door te zorgen voor diffuus licht op de muur achter je televisie, moeten je ogen zich minder aanpassen aan het licht. Alleen maar voordelen dus.

Je kan hier kiezen voor een LED strip met tunable white om te kunnen wisselen tussen een neutrale dagverlichting en een warme avondverlichting of voor een RGBW LED strip om af en toe eens een toffe kleur in huis te brengen. Zulke RGB LED strips zijn trouwens ook leuk om planten in de schijnwerpers te zetten.

2. In de slaapkamer

Is je basisverlichting in de slaapkamer iets te fel om te kunnen ontspannen? Een LED strip kan je bed of nachtkastje nog even gezellig uitlichten alvorens je gaat slapen. Dit kan je doen met een app, afstandsbediening of tactisch geplaatste bewegingssensor. Deze laatste is bijvoorbeeld handig als je regelmatig je handen vol hebt wanneer je de slaapkamer in wandelt – denk aan een zware wasmand of net gewassen lakens.

Kleef de LED strip onder je bed of achter de bedwand en geniet ’s avonds van aangename indirecte verlichting om nog even je boek te lezen of op je gsm te scrollen.

3. In de keuken

LED strips kunnen gebruikt worden als verlichting in of onder de keukenkastjes om het aanrecht of kookvuur te verlichten. De installatie van een LED strip verloopt bovendien gemakkelijker dan die van inbouwspots bijvoorbeeld. Daarnaast kan je een mooi effect creëren door zwevende schapjes uit te lichten met LED strips of in verschillende lagen te werken door zowel onder je kastjes als boven je kastjes te verlichten.

4. In de badkamer

Er bestaan waterbestendige LED strips die je kan gebruiken aan de zijkant van je bad, in je douche, aan het plafond of aan de muur in je badkamer. Ze geven een rustgevend effect, en stellen je in staat om te kiezen tussen neutrale witte tinten of een warme sfeerverlichting. Ideaal om te wisselen van lichtkleur tijdens het klaarmaken voor het werk ’s morgens of een ontspannend lang bad ’s avonds.

Ook achter je spiegel kan je kiezen voor een led strip, om een egale verlichting te bekomen die geen schaduwen werpt op je gezicht. Dit zorgt er tevens voor dat de spiegel naar voren komt in de ruimte en schept een aangename sfeer.

5. In de hal

De hal hoeft niet onder te doen voor de rest van je interieur. Je kan leuke dingen doen met inhammetjes in de muren, verlichting van kasten, of met de ster van je hal: de trap. LED strips zijn namelijk ook ideaal als trapverlichting onder/op/naast de treden of onder de leuning. Dit ziet er niet enkel mooi uit, maar is ook extra veilig wanneer je de trap oploopt of afdaalt.

Meer informatie over de voordelen van LED strips en waarop je moet letten bij het ophangen van LED strips, vind je hier. Ga je na het lezen van deze blog iets leuks proberen met LED strips? Aarzel dan niet om het resultaat met ons te delen!