Stepdimming: Regulisanje svjetlosti sa normalnim prekidačem za svjetlo

Našu stepdimming rasvjetu je moguće regulisati sa već postojećim šalterima, nebitno o kojoj vrsti šaltera se radi. Tehnologija regulisanja svjetlosti se postavlja na željenu rasvjetu i tako vas spašava naporne potražnje za odgovarajućim regulatorom svjetlosti.

Kroz višestruku upotrebu šaltera (uključi/isključi) rasvjeta se dovodi do željenog nivoa svjetlosti. Na raspolaganju vam stoje 3 različita stepena svjetlosti: 100%, 50% i 25%.

Ako se rasvjeta u roku od 3 sekunde ugasi pa opet upali, svjetlost se automatski mijenja u sljedeći nivo svjetlosti. Ako rasvjeta ostane ugašena duže od 3 sekunde, onda se pri sljedećem uključivanju razina svjetlosti nalazi automatski na 100% tako da sljedeći dan ne morate šaltati ponovo kroz sve opcije.

Prednosti na jednom mjestu:

  • Nije vam potreban poseban regulator svjetlosti, na taj način ćete uštedjeti novac, koji biste inače potrošili na moderni LED regulator svjetlosti.
  • Postojeća i već montirana rasvjeta se lakom zamjenom nadograđuje sa našim LED regulatoram svjetlosti rasvjete i nisu potrebne nikakve naporne instalacije regulatora svjetlosti.
  • Regulisanje svjetlosti je bez problema moguće raznim šalterima, tako je promjena regulisanja svjetlosti moguća bez velikog tehničkog truda.
  • Stolna, podna ili zidna svjetla koja nisu opremljena dimerom mogu se prigušiti pomoću naših Stepdimming sijalica lako i bez velikog tehničkog napora - naravno, pod uvjetom da imaju integrirani prekidač.

Napomena:

Našu stepdimming rasvjetu je moguće regulisati samo preko šaltera za uključiti/isključiti, a upotreba konvencionalnih regulatora nije predviđena i može trajno oštetiti elektroniku. Ta rasvjeta se po evropskim propisima oznacava kao „ne adekvatna za regulisanje svjetlosti“.