Napokon je došlo vrijeme za prvi vlastiti stan

Naći odgovarajuću lampu je poput traženja igle u plastu sijena, jer je izbor ogroman. Dobro mi je došla moja praksa u EGLO rasvjeti. Tako sam se u konačnici odlučila za pravo osvjetljenje u mom prvom stanu i ne moram više tapkati u mraku. I najvažnije, moj studentski račun je još uvijek u plusu, a rado ću sa vama podijeliti moju najdražu rasvjetu!

Zar nemamo svi neku slabu tačku? Moja se zove CARLTON 2

Direktno pored mog kreveta od skora stoji moja CARLTON 2 i blista u punom sjaju. Ova stolna lampa mami sve poglede dok sija u mojoj spavaćoj sobi u kojoj preovladavaju nijanse bijele boje. Abažur od crnog i zlatnog tekstila djeluje veoma otmjeno i jako se ističe. Stopica lampe je žičanog dizajna i daje lampi jedan lagani moderni izgled, baš po mom ukusu.

Isklesan u betonu: Moja lampa u dnevnoj sobi TAREGA

U TAREGU sam se zaljubila do ušiju. Kombinacija sivog betona i smeđeg drveta ovu lampu čini prirodnom, a ujedno i urbanom. Ona daje mojoj dnevnoj sobi poseban šarm i privlači pažnju.

Ova lampa betonskog dizajna me inspirisala i za dekoraciju moje dnevne sobe, a saksije od betona upotpunjuju izgled. Sam svoj majstor, pomislila sam, pa sam saksije sa malo truda napravila sama. Ko želi da proba YouTube ima brojne upute.

Ugodna atmosfera je obezbijeđena i ništa više ne stoji na putu gledanju filmova ili čašici vina s prijateljima na kauču.

I za kraj treća lampa: BRIXHAM

Kulinarsko mjesto sastajanja i kaotično mjesto rada, to je moja kuhinja. Upravo zbog toga pravo osvjetljenje ovdje igra veliku ulogu. Preko drvenog stola jednog švedskog salona namještaja sija viseća svjetiljka BRIXHAM. Jednostavna, ali ipak sa stilom. Abažur je od bistrog stakla, tako da se sijalica vidi. Izabrala sam sijalicu u starinskom izgledu iz EGLO „Amber“ kolekcije i sada uživam u prijatnom ambijentu zahvaljujući toplom osvjetljenju.

Nova rasvjeta je za moj prvi stan šlag na kraju. Šik, jednostavno i povoljno. A kako izgleda osvjetljenje u vaša četiri zida?