Prijatno! Savjeti za pravo osvjetljenje trpezarijskog stola

Tako ili tako slično se odvija dan u hiljadu kućanstava. Različiti zadaci se obavljaju na glavnom mjestu u kući. Trpezarijski sto je više nego centar kulinarskih putovanja maminog umijeća kuhanja. On mora biti univerzalan i prije svega dobro osvjetljen. Nebitno da li radite od kuće ili igrate šaha, samo sa odgovarajućim svjetlom ta aktivnost postaje doživljaj. Na šta morate obratiti pažnju?

Recite ćao mračnom svijetu i sjenkama

Svi poznajemo sljedeću situaciju, sjednemo da pišemo, šijemo ili nešto švrljamo, a mrak prekrije radnu površinu. Kod pogrešnog osvjetljenja odnekud uvijek pada neka dosadna sijenka. Ravnomjerno osvjetljenje površine je ovdje ključna riječ. Viseće lampe su u ovom slučaju pravo riješenje. Odaberite u zavisnosti od veličine vašeg stola odgovarajuću rasvjetu, viseću svjetiljku ili linijski rasvjetni sustav.

Dužina rasvjete igra veliku ulogu

Da bi se jačina svjetla ove rasvjete u potpunosti iskoristila veliku ulogu također ima razmak između odgovarajuće svjetiljke i površine stola. Bira se između 80 cm i 100 cm, a razmak ne smije biti ni predug, ni prekratak.

Dva u jedan

Posebne okolnosti zahtjevaju posebne funkcije. Prilagodite vašu trpezarijsku rasvjetu tako da se može iskoristiti na razne načine. Relax & Work je više nego pravi pojam za to. Nađite za svaku situaciju odgovarajuću atmosferu. Nekomplikovano i bez instalacije posebnih regulatora svjetlosti. Za to ćete koristiti već postojeći prekidač za svjetlo. Birajte između dvije jačine svjetlosti uz Work & Relax seriju: kliknete jednom na prekidač i dobićete hladnu i bijelu svjetlost pogodnu za rad za trpezarijskim stolom, kliknete prekidač još jednom i dobićete toplo i bijelo svjetlo pogodno za opuštanje i možete uživati u ugodnoj atmosferi uz čašu omiljenog vina.

Pored osnovne rasvjete za uspješno riješenje u vašoj trpezariji ili kuhinji potrebno je i određeno osvjetljenje za rad kao i osvjetljenje koje stvara ugodan ambijent. Sa ovim trojstvom dobićete savršenu svjetlost. Upravo kako su to uradili Max i njegova mama, jednostavno, brzo i nekomplikovano. Relax & Work vam pri tome pomaže.