Šaptač ženama – reprodukcija indeksa boja

Svako jutro ista priča

Svakoj ženi je poznata situacija jutarnje rutine u kupatilu, dok pokušava da se dotjera i izgleda najljepše. Onda sljedi finalna provjera: posljednji pogled u ogledalo i rezultat je uvjerljiv, ali šta ako vas rasvjeta u kupatilu vara? Šta ako ste pretjerali sa šminkom i bojama? Da li vaše decentno naglašene jagodice ipak liče na crveni saobraćajni znak? Da li svi vide papagaja kojeg ste napravile od sebe, ali se niko ne usuđuje to da vam kaže?

Istina sljedi na kraju

Percepcija boja ovisi o svjetlosti. Kod vještačke svjetlosti reprodukcija indeksa boja (Colour Rendering Index) opisuje koliki je kvalitet reprodukcije boja na sunčevom svjetlu. Ako CRI vrijednost leži između 90 i 100 onda se boje ne narušavaju kroz svjetlo. Ova vrijednost daje jako dobru reflekciju boja.

Svi putevi vode u EGLO

Sada se sigurno pitate da li je rasvjeta u vašem kupatilu dovoljna? Ako niste sigurni EGLO vam donosi riješenje sa asortimanom rasvjete za kupatila i ispunjava želje mnogih žena i vaše kupatilo ispunjava sa postojanim bojama i svjetlom. Nikad više nećete imati loše stavljen karmin, boja lica će odgovarati boji vrata i kreon će biti uvijek na mjestu. I ja sada mogu s osmijehom posmatrati svoj odraz u ogledalu lifta.